Undervisning og foredrag

Foredrag og undervisnng

Her er listen. Jeg afholder undervisning og foredrag om næsten alt omkring SQL Server. Nedenfor en liste med forslag til indhold. Dette kan tilpasses dine specifikke behov.

Har du brug for special designet undervisnig eller et særligt foredrag, så kontakt os endeligt. kontakt mig.

Træning

Datamodellering
Power BI ninja
Execution plans
SQL Deep dive
Datamodellering

Bliv klogere på de bedste måder at bygge dine datamodeller op på. Uanset om du skal bruge dine datamodeller til rapportering eller som underlag for applikationer/programmer, så får du med dette forløb sat ord på alle de ting du måske allerede gør, men ikke helt forstår hvorfor det virker. Er du helt ny i området og har brug for et solidt fundament, er dette også undervisningsforløbet for dig.

Undervisningen er blandet form af både teori og praktiske øvelser. Nogen af øvelserne vil sætte hjernen på overarbejde, men frygt dem ikke - de er lærerige og giver dig værdifuld viden, som du kan bruge på dit næste projekt eller opgave.

Power BI ninja

Rapportering og anvendelse af data i visuel form, er den letteste måde at få dine brugere til at anvende data. Som Power BI Ninja vil du få en masse brugbare værktøjer og få fuldt værktøjskassen godt op med eksempler fra den virkelige verden.

Forløbet henvender sig til dem der er helt nye i Power BI universet og har brug for et godt fundament at arbejde videre på.

Undervisningen er lige dele teori og praktiske øvelser.

Execution plans

En SQL Server anvender Execution Plans til at udtrække data og levere det til slutbrugeren.

På dette forløb dykker vi ned i de mørkeste steder af SQL Serveren og åbner op for maskinrummet. Vi kigger på det forskellige elementer en Execution plan består af, og taler samtidig om gode og dårlige planer.

Hvis du vil blive bedre til at performancetune på din SQL Server og har brug for et springbræt til at forstå mekanismerne der kan hjælpe, så er dette forløbet for dig.

SQL Deep dive

På SQL Deep dive går vi helt ned i det mindste elementer på SQL Serveren og kigger på de mængder af system-elementer den består af.

Vi åbner op for de mange hjælpsomme funktioner og procedurer der kan give et godt overblik over hvad der foregår under motorhjelmen.

Vil du blive bedre til at forstå hvordan en SQL Server arbejder og hvordan den behandler, gemmer og regner på data, så er dette forløbet for dig.

 

Emnerne til foredrag ses i nedenstående liste:

  • De 7 faldgruber i IT projekter – ethvert IT projekt kræver mod og standhaftighed at komme i mål med. Her kommer jeg rundt om de elementer man i hvert fald ikke skal ramme ned i. Du får et godt afsæt i dit næste IT projekt og få en højere change for succes.
  • Bekendelser fra en konsulent – er konsulentjobbet altid så hårdt og tidspresset som mange går og tror? Går vi alle i skjorte og slips hele tiden? Få svar på disse og endnu flere spørgsmål og anekdoter fra livet som IT konsulent.
  • Det nye Excel-hell – vi kender det alle sammen. Excel er lækkert og simpelt at arbejde med. Men lige pludselig bliver det for “lidt”. Begrænsningen er nået. Power BI er kommet, men er det så meget bedre?
  • Det moderne Data Warehouse – tiden iler hurtigere end den nogen sinde har gjort i IT verdenen. Men hvordan får man sit Data Warehouse til at følge med tiden?
  • Cloud computing – ender vi alle i skyen en dag? Hvad med vores køleskab og brændeovn? Skal de også i skyen og påklistres kunstig intelligens? Få svar på dette og meget mere i dette foredrag om cloud computing.da_DKDanish